Ansvarlig gambling

For de fleste er gambling på nettet hva det skal være – en morsom måte å tilbringe fritiden på. For et lite mindretall kan pengespill på nettet imidlertid være et problem.

De aller fleste av våre online kunder vil aldri oppleve et problem. Å spille ansvarlig er imidlertid ikke begrenset til de som enten har et pengeproblem eller har størst risiko for å utvikle et. Det er den beste tilnærmingen for ALLE.

På alle våre nettsteder er vi forpliktet til å hjelpe kundene våre med å holde det gøy ved å markedsføre og annonsere de gamblingoperatørene som fremmer trygt og ansvarlig online gambling.

I tillegg ved å gi informasjon og veiledning til de som kanskje ikke klarer å beholde kontrollen over pengespillet sitt.

De lisensierte nettstedene som vi anbefaler, hjelper ved å tilby funksjonaliteten til:

Still realitetskontroller – gi beskjeder som hjelper deg med å administrere hvor lang tid du spiller online.

Sett innskuddsgrenser – Du kan angi økonomiske grenser som kan settes for perioder fra daglig til månedlig, og som kan reduseres, økes og fjernes helt.

Se historikken til gamblingaktivitet – For å gjøre det mulig for deg å holde oversikt over aktiviteten din, vil du kunne få tilgang til historikken til dine transaksjoner, innskudd og uttak.

Ta en pause / tidsavbrudd – Du kan angi en pauseperiode alt fra 24 timer til 6 uker

Selvutelukkelse – Du har muligheten til å ekskludere deg selv fra hvert nettsted. Selvutestenging kan brukes på alt fra dager til år

Kontroller for autospill – Hvis du liker å spille spill ved hjelp av autospillfunksjonen, blir du bedt om å velge innsats- og tapsgrenser før du begynner. Du vil alltid få muligheten til å stoppe / stoppe spillet.

Hvordan vet jeg om jeg har et problem?

En god måte å måle om pengespillet ditt ikke lenger er morsomt, og kan komme ut av kontroll, er å stille deg selv følgende spørsmål:

 1. Spiller du alene i lange perioder, kanskje holder du deg borte fra jobb eller andre aktiviteter for å gjøre det?
 2. Har du trengt å øke spillinnsatsen mer og mer for å få spenningen du leter etter?
 3. Lider du av humørsvingninger, irritabilitet og uro som et resultat av pengespill?
 4. Tror du at du spiller for å unnslippe andre problemer eller problemer i livet ditt?
 5. Skjuler du pengetapene dine for folk?
 6. Har du tidligere prøvd å redusere tiden eller pengene du bruker pengespill og ikke lyktes?
 7. Har du noen gang blitt fristet til å begå en uredelighet for å finansiere pengespillet ditt?
 8. Har du noen gang gått på nettet for å gamble på en annen dag for å vinne tilbake tapene dine?
 9. Har du noen gang skjult pengespillet ditt for folk som er viktige for deg i livet ditt?
 10. Har du lånt penger, fra hvilken som helst kilde, som du ikke har vært i stand til å betale tilbake på grunn av pengespillet ditt, eller er du ellers i gjeld som et resultat av pengespill?
 11. Har du noen gang solgt noen eiendeler for å skaffe penger til å gamble eller betale spillgjeld?
 12. Finner du deg selv å bryte løfter, til familie og venner, slik at du kan spille i stedet?
 13. Føler du deg isolert på grunn av pengespillet ditt?

Hvis du svarer “ja” på noen av disse spørsmålene, må du kanskje ta kontroll over pengespillet ditt ved å bruke informasjonen nedenfor. Du kan også ta den konfidensielle ‘Bekymret for ditt gambling‘-quiz på BeGambleaware-nettstedet for å gi deg en indikasjon på om ditt gambling blir et problem.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg tror jeg har et problem?

Det første trinnet i å ta tilbake kontrollen er å være helt ærlig mot deg selv og akseptere at det er et problem, men at du har viljen til å konfrontere det. Etter å ha gjort det, har du tatt det største skrittet for å løse problemet. Det kan være at bare å stå tilbake og innse at du har vist noen av de ovennevnte atferdene er nok til å få deg til å tilpasse tilnærmingen din og tillate deg å gjenoppta kontrollen. Alternativt kan du føle at du trenger hjelp, råd og støtte.

Vær aldri redd eller flau for å be om hjelp. Praktiske trinn for å hjelpe deg å holde kontrollen:

 1. Begrens nivået på innskudd eller utgifter eller tiden du bruker online. Våre anbefalte spillnettsteder gir verktøy som lar deg sette dine egne begrensninger på utgiftene.
 2. Hvis alt annet mislykkes – stopp spill. Ekskluder deg selv fra alle nettstedene du normalt satser på eller spiller på. Hvis du mener ekskludering er det beste alternativet for deg, anbefales det å ta en passende pause fra ALLE former for gambling.
 3. Hvis du vil forhindre tilgang til andre spill-, omsetnings- eller pengespillfasiliteter på internett, kan du gå til www.gamblock.com som vil hjelpe deg med å gjøre det.
 4. Bruk en kalender for å merke hver dag at du ikke spiller, slik at du kan se fremgangen du gjør.